Roerbakrijst met postelein

Postelein
rijst
ui
saffraan
½ groentebouillonblokje
olijfolie
1 theel. kurkuma
1 theel. laos
rode paprika
teen knoflook
peper
zout
tuinkruiden
garnalen

Saffraan weken in wat water.
De witte rijst nét gaar koken met de saffraan en 1/2 groentebouillontablet.
Afgieten en een iets laten afkoelen.
Postelein in vergiet met kokend water overgieten, uit laten lekken en  snijden.
Ui glazig fruiten in olijfolie met kurkuma, laos en de rode paprika in stukjes toevoegen en de geperste teen  knoflook even mee fruiten met peper, zout en de tuinkruiden.
Op hoog vuur de rijst toevoegen en 2 min. roerbakken (evt. olie toevoegen).
De uitgelekte postelein toevoegen en even meebakken. 100 gr.
De garnalen vlak voor het opdienen toevoegen en doorwarmen.