Spinazieroerei op tomatenbrood.

Heerlijk als lunch of licht hoofdgerecht.
4 sneden oud brood
3 dl tomatensap
300 g spinazie
1 teentje knoflook
2 eetl. melk of slagroom
zout, vers gemalen peper
3 eetl. olijfolie
4 plakken belegen kaas.

Sneetjes brood in een wijde schaal doen en begieten met tomatensap en 10 min. goed laten intrekken.
Spinazie goed wassen, laten uitlekken en droogmaken in een theedoek of slacentrifuge.
Knoflook pellen en fijn hakken. Oven voorverwarmen op 2000C.
Eieren loskloppen met melk, zout en peper. Doordrenkt brood op de ingevette bakplaat leggen en in 10 min.
knapperig bakken. Olie verhitten in een koekenpan en knoflook hierin kort bakken.
Spinazie in gedeelten toevoegen en al roerbakkend op een hoog vuur snel laten slinken.
Eieren erbij gieten en al roerend laten stollen.
Kaas op het braad leggen en in de oven even laten smelten.
Uit de oven halen en spinazieroerei erover verdelen.