Spinazieschotel met ei (voor 4 personen)

900 g diepvriesspinazie
2 uien
2 eetlepels boter
2 dl room culinair
2 theelepels Italiaanse kruiden
zout
versgemalen zwarte peper
100 g geraspte kaas
4 eieren

Verwarm de oven voor op 200°C (gasstand 4).
Ontdooi de spinazie en laat hem in een zeef zeer goed uitlekken.
Pel en snipper de uien. Smelt de boter en fruit de uien glazig.
Voeg de room en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus ca. 3 minuten zachtjes sudderen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Vet een lage ovenschaal in. Roer de spinazie en 4 eetlepels kaas door de roomsaus en doe alles in de ovenschaal. Maak 4 holletjes en breek de eieren erboven.
Strooi de rest van de kaas over de schaal.
Schuif de schaal in de oven en laat de eieren in ca. 15 minuten gaar worden.
Lekker met een pittige rösti met cajunkruiden, die als volgt gemaakt wordt: