Lentepizza (heerlijk met de eerste verse spinazie)

Voor 4 stuks:
1 theelp. instant gist
225 g bloem
snufje rietsuiker
1 eetl. gedroogde rozemarijn
3 eetl. maïsmeel
zout
2 eetl. olijfolie
50 g gedroogde tomaten in olie
200 g spinazie
1 rode ui
100 g kaas, in reepjes
versgemalen zwarte peper
bakpapier

Gist, 1 theelp. bloem en suiker oplossen in 0,25 dl lauwwarm water.
Rozemarijn fijner maken met de bolle kant van een lepel en mengen met de rest van de bloem, maïsmeel en een snufje zout.
Kuiltje maken en het gistmengsel erin gieten.
Vanuit het midden roeren en geleidelijk 1,5 dl lauwwarm water toevoegen.
5 min. kneden tot een elastische bal.
Deeg insmeren met 1 eetl. olijfolie en in een kom afgedekt met plasticfolie 45 min. laten rijzen op  kamertem¬peratuur.
Oven voorverwarmen op 2000C.
Tomaten in reepjes snijden, spinazie wassen en drogen en eventueel wat fijn snijden.
Ui in ringen snijden.
Deeg in 4 stukken verdelen,
uitrollen tot vierkanten van 15 x 15 cm, op een met bakpapier beklede plaat leggen en bestrijken met 1 eetl. olijfolie.
Beleggen met spinazie, ui, tomaat en kaas en bestrooien met peper.
15 min. in het midden van de oven bakken.
NB: ook de eerste raapstelen zijn hiervoor te gebruiken