Snijbietquiche

Hoofdgerecht of een hartige taart voor een feestbuffet
200gr bladerdeeg (ca 5 plakjes)
400 gr snijbiet
4 eetl. olie
1 gesneden ui
1 teen geperste knoflook
3 eieren
3 eetl. slagroom
vers gemalen peper
150 g geraspte kaas
boter voor invetten
1 eetl. paneermeel
springvorm Ø 22cm.

Bladerdeeg 15 min. ontdooien. Oven voorverwarmen op 2000C.
De snijbiet wassen en met aanhangend water en een snufjezout 2-3 min. laten slinken in een pan.
In een vergiet doen, vocht eruit drukken en grof hakken. Knoflook en ui 2 min. fruiten in hete olie.
Eieren, met slagroom en peper naar smaak loskloppen. Ui, knoflook, kaas en snijbiet er voorzichtig door scheppen. Taartvorm met boter invetten.
Bladerdeeg uitrollen tot een lap van 26 cm en de vorm ermee bekleden.
Gaatjes in het deeg prikken met een vork.
Bodem bestrooien met paneermeel.
Ei-snijbietmengsel in de vorm scheppen en in het midden van de oven in 30 min. goudbruin bakken.