Rode kool met tutti frutti (bijgerecht voor 2 personen)

125 gram tutti frutti
¼ liter ongezoet appelsapkool
2 kruidnagels
½ eetlepel azijn
½ pijpje kaneel
circa 350 gram rode kool
zout
½ eetlepel aardappelmeel

Week de tutti frutti met het kaneelstokje ongeveer 8 uur in het appelsap.
Maak de kool schoon en schaaf deze in dunne reepjes.
Snijd de tutti frutti in kleine stukjes.
Breng de tutti frutti met het weekvocht, het kaneelstokje, de kool de kruidnagels en wat zout aan de kook en kook de kool in circa 30 minuten gaar; schep zo nu en dan om.
Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels uit de pan en roer de azijn door het kookvocht.
Roer het aardappelmeel met 2 eetlepels koud water tot een glad papje en bind hiermee het kookvocht.
Lekker bij aardappelpuree.