Over Spitskool

Deze groente is het neefje van de witte kool.
Spitskool heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een spitse vorm. Verder heeft het een zachte smaak en is wat sappiger en lichter verteerbaar dan zijn grote oom.
Spitskool is ideaal om te koken, te stoven, te smoren en te roerbakken.
Er kunnen allerlei westerse en oosterse gerechten mee worden gemaakt!
Spitskool is een paar dagen op een koele (12-15C) plek houdbaar, in de koelkast tot een week. Gesneden spitskool is afgedekt een paar dagen in de koelkast houdbaar.
Spitskool kun je ook invriezen na 2-4 minuten blancheren.
Spitskool kun je dan, net als andere koolsoorten, tot 12 maanden in de diepvries bij minimaal -18C bewaren.

 

 

 


Spitskoolsalade

spitskoolsalade1 spitskool in kleine reepjes
2 frisse appels in blokjes
handje (gewelde) rozijnen
50 gram kaas, in mini-blokjes
peper
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel kerriepoeder
peterselie of bieslook


Meng de spitskool appels, rozijnen en kaas door elkaar.
Roer de kerriepoeder door de mayonaise en schep het mengsel erdoor.
Garneer met wat peterselie of bieslook.