Raapstelenomelet


Met een wortelsalade en warm (stok)brood een complete maaltijd.

2 aardappels
2 bosjes raapstelen
6 eieren
zout, vers gemalen peper, nootmuskaat
boter om in te bakken.

Aardappels schillen, in plakjes van ½ cm snijden en in 5 min. in water met een snufje zout beetgaar koken.
Afgieten en in wat boter in 8 min. lichtbruin bakken in de koekenpan. Ui toevoegen en even meebakken.
Aardappel uit de pan nemen en bestrooien met zout en peper.
Intussen de worteltjes van de raapstelen snijden, raapstelen wassen en in een snufje zout met aanhangend water in 2-3 min. laten slinken in een pan.
In een vergiet doen, vocht eruit drukken en grof hakken.
Eieren loskloppen en door de raapstelen scheppen.
Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
In een koekenpan boter verhitten en eimengsel erin scheppen.
Aardappels erop scheppen en met een vork in de omelet duwen.
Omelet in 10 – 15 min. op een zacht vuur goudbruin bakken.