Rijstovenschotel met groenten en kwark (voor 2 personen)

150 g rijst
½ liter kruidenbouillon (van een tablet)
2 preien
1 rode paprika
25 g boter
zout, peper
1 eetlepel paprikapoeder
100 g kruidenkaas
2 eieren
225 g magere kwark

Kook de rijst gaar in de kruidenbouillon.
Laat de rijst goed uitlekken in een zeef.
Maak de groenten schoon; snijd de preien in smalle ringen en de paprika in blokjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei en de paprika ca. 3 minuten tot de prei zacht is.
Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de paprikapoeder erdoor.
Neem de pan van het vuur.
Snijd de kaas in piepkleine blokjes of rasp hem grof.
Klop de eieren los in een kom en klop de kaas en de kwark erdoor.
Verwarm de oven voor op 200°C. (gasstand 4).
Schep de rijst in een ovenschaal, verdeel de gebakken groenten erover en schep het kaas-kwarkmengsel erop.
Bak de schotel in het midden van de oven goudbruin en door en door heet in 20-30 minuten.