Pompoensoep

olie
boter
kerriepoeder
stukje verse gember
1 kleine, hele pompoen (1 - 1 1/2 kg)
1 ui
1 pot kippenbouillon met kipvlees
1 pakje kookroom
2 stelen bleekselderij (met bladgroen)

Warm de oven voor op 180°C.
Boen de pompoen schoon, wrijf hem droog en kwast hem in met olie.
Leg de pompoen in een ovenschaal en zet hem 1 uur in de oven.
Snijd de pompoen dan doormidden.
Schep het zaad (en de draden) eruit en spoel ze in een zeef schoon.
Spreid ze uit over de bakplaat, schuif deze in de oven, verhoog de temperatuur naar 200°C en rooster de pompoenzaden in 20 min. goudbruin.
Schep het vruchtvlees uit de pompoen.
Hak de ui en bleekselderij en fruit dit in wat olie 5 min.
Schep het pompoenvruchtvlees en 1 el kerriepoeder erbij, rasp er 1 cm stukje gember boven en smoor het 10 min.
Pureer het mengsel met de staafmixer.
Roer er 1 l kippenbouillon door.
Haal het kipvlees los, in fijne draden, en roer dit ook erbij.
Breng de pompoensoep aan de kook en breng het op smaak met zout.
Roer er 1 dl kookroom bij en breng de soep weer aan de kook, zodat het wat bindt.
Warm grote soepkommen in de oven voor, verdeel de soep erover.
Strooi er fijngeknipt bleekselderijgroen en de pompoenpitten over.
Maak er een maaltijd van met pizzapunten.