Paksoitaart

Deeg:
250 gr bloem
75 gr volkorenmeel
125 gr boter
1 dl koud water

Vulling:
800 gr paksoi
75 gr gehakte pistachenoten
3 el gehakte rozijnen
100 gr geraspte kaas
4 eieren
1½ dl room
¼ tl nootmuskaat

Kneed de ingrediënten van het deeg door elkaar.
Bekleed een ingevette taartvorm met 2/3 van het deeg.
Zet de rest even weg in de koelkast.
Snij de paksoi in reepjes en blancheer 3 minuten.
Spreid de reepjes uit om te drogen.
Strooi de noten over de deegbodem.
Meng de paksoi met de kaas en de rozijnen en spreid uit over de noten.
Klop drie eieren los met de room en de nootmuskaat en giet dit over de taart.
Rol de rest van het deeg uit en maak er een deksel van.
Snij de randjes bij. Decoreer de taart met restjes deeg.
Klop het 4e ei los en bestrijk hiermee de taart.
Bak gaar in 45 minuten op 180 graden.