Koolraap met crème fraîche (voorgerecht, 2 personen)

1 koolraap (circa 800 gram)
1 eetlepel tomatenpuree
zout & peper
4 eetlepels crème fraîche
2 theelepels paprikapoeder
1 grote ui
1 eetlepel peterselie
1 bouillontablet
25 gram boter

De koolraap wassen en in blokjes van 1 cm snijden.
Snipper de ui.
Smelt de boter en fruit de ui glazig.
Roer de koolraap, tomatenpuree en het paprikapoeder erdoor en bak dit even mee.
Verkruimel de bouillontablet en voeg 1 dl water toe.
Breng het geheel aan de kook en laat alles in circa 10 minuten zachtjes gaar worden.
Neem de deksel van de pan en laat het kookvocht verdampen.
Roer er de crème fraîche door en warm alles nog even door.
Niet meer laten koken. Breng het op smaak met peper en zout en strooi er de fijngehakte peterselie overheen.