Courgetteovenschotel

750 g aardappelen
zout
peper
750 g courgette
100 g salami
2 el olie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook
300 g rundergehakt
250 g tomaten, in stukjes
1 tl tijm
1 zakje béchamelsaus
150 g geraspte belegen kaas

Aardappelen in ruim water met zout 15-20 minuten koken.
Daarna in dunne plakjes snijden. De courgette in dunne plakjes snijden en ± 5 minuten blancheren.  
Olie verhitten, ui en fijngehakte knoflook ± 10 minuten zachtjes bakken.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Tomaten en tijm toevoegen en nog 10 minuten zachtjes laten koken tot een dikke saus.
Béchamelsaus volgens gebruiksaanwijzing op pak maken.
Oven voorverwarmen op 180° C.
Ovenschaal invetten. Schaal vullen: aardappelplakjes, gehaktsaus, plakjes salami, courgetteplakjes, béchamelsaus en wat kaas.
Deze laagjes herhalen tot ingrediënten op zijn, eindigen met aardappelplakjes.
Deze met béchamelsaus bestrijken en met kaas bestrooien.
In midden van oven ± 45 minuten bakken.

Tip: wil je wat sneller klaar zijn, gebruik dan voorgekookte aardappelschijfjes uit het koelvak in de supermarkt en/of tomaatblokjes uit blik.