Courgettetomatensaus

1 ui
500 g courgettes
4 tomaten
2 el boter
1 teentje knoflook
2 el tomatenpuree
1 tl suiker
1 tl basilicum
peper
1 tomatenbouillontablet
versgeknipte peterselie
Parmezaanse kaas

Ui snipperen.
Courgettes in stukjes snijden.
Tomaten in stukjes snijden (evt. eerst ontvellen.
Ui in de boter 3 minuten zachtjes fruiten.
Knoflook erboven uitpersen.
Courgette toevoegen en even meebakken.
Voeg dan de tomatenpuree, suiker, basilicum, peper, bouillontablet en ½ dl water toe.
Met deksel op de pan 10 minuten zachtjes stoven.
Af en toe roeren. Tomaatstukjes toevoegen en nog 5 minuten stoven.
Als laatste de fijngeknipte peterselie toevoegen.
Serveer de Parmezaanse kaas er apart bij. Lekker met schelpjespasta.