Gevulde courgettes

4 kleine courgettes
2 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 el olie
300 g rundergehakt
100 g fijngesneden ham
zout
peper
50 g geraspte kaas
1 el fijngeknipte kervel of peterselie
1 blikje tomatenpuree
1 bekertje zure room
1 ei, losgeklopt

De courgettes in ruim kokend water 10 minuten koken.
Ze wat laten afkoelen en in de lengte doormidden snijden.
De halve courgettes met een lepel uithollen en het vruchtvlees bewaren.
De gesnipperde uien en knoflook in de olie fruiten.
Het gehakt toevoegen en rul bakken.
Dan de fijngesneden ham, wat zout en peper, de geraspte kaas, de kervel of peterselie en het vruchtvlees van de courgettes toevoegen.
De courgettehelften hiermee vullen en ze in een beboterde ovenschaal leggen.
De tomatenpuree vermengen met de zure room en het ei en dit over de courgettes schenken.
De schotel op een rooster 45 minuten in het midden van de oven (± 175° C) zetten.
Lekker met macaroni.