Vegetarische boerenkool

500 g boerenkool
1 flinke winterwortel
2 uien
olie naar behoefte
scheutje tamari of bouillon
3 theel. gestampte koriander (of poeder wat wel minder lekker is)
2 theel. karwijzaad
4 -6 flinke aardappels.

Maak allereerst de uien schoon en snijd die fijn.  
Giet een laagje olie in de braadpan en fruit hierin de uien.
Maak de wortel schoon, snijd deze in plakjes en voeg deze bij de uien, samen met de koriander en de karwij.
Tijdens het fruiten maakt u de boerenkool schoon en klein.
Voeg deze ook bij de rest.
Schil de aardappels en maak er kleine blokjes van, en doe ze erbij.
Goed omscheppen en op een laag vuur gaar stoven.  
Zonodig wat water toevoegen en wat tamari.

Boerenkool op deze wijze toebereid is licht verteerbaar.
Dit gerecht is al een complete maaltijd, maar u kunt er nog gierst bij serveren of de aardappels niet meestoven, maar als aardappelpuree opdienen.