Bloemkoolsoep met pesto (4 personen)

400 gr. Bloemkool
1 grote aardappel van 175 gr.
1 kippenbouillontablet
150 tot 200 gr. Kipfilet
2 el. Gepelde hazelnoten of 40 gr. Magere spekblokjes
1 ½ deciliter melk
scheutje room
zout en peper
1 el. pesto

Verdeel de schoongemaakte bloemkool in roosjes.
Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
Breng 6 deciliter water met het bouillonblokje aan de kook en voeg de kipfilet en de stukjes bloemkool en aardappel toe.
In 10 tot 20 minuten gaar koken.
Rooster de noten in een droge koekenpan, laat ze op keukenpapier uitlekken en hak ze grof of bak de spekjes krokant.
Neem de kip uit de pan.
Gebruik een staafmixer of een foodprocessor om de groenten met het vocht te pureren.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Doe alles terug in de pan,
schenk de melk en de room erbij en breng de soep weer aan de kook.
Op smaak brengen met zout, peper en pesto.
Strooi vlak voor het serveren de noten of de spekjes over de soep.
Eet er notenbrood of stokbrood bij.