Bloemkool met pittige tomatensaus (bijgerecht voor 2 personen)

1 kleine bloemkool
1 rode en groene peper
1½ theelepel chilipoeder
15 gram bloem
1 bolletje gember
1 ui
15 gram boter
1 teentje knoflook
1½ dl tomatensap
1½ eetlepel gembersiroop

Maak de bloemkool schoon, pel de ui en snipper deze fijn.
Halveer de pepers en haal de pitjes eruit.
Snijd vervolgens de pepers in flinterdunne reepjes.
Kook de bloemkool in een pan met ruim water in circa 15 minuten gaar.
Verhit intussen in een braadpan de boter.
De ui en de peper 3 minuten zachtjes bakken.
Roer er de chilipoeder door.
Pel de knoflook en pers deze boven de pan uit.
Nog 1 minuut zachtjes bakken.
Bloem toevoegen en al roerende het tomatensap erbij doen.
Blijven roeren tot er een gebonden saus ontstaat.
Gember fijnsnijden en met de gembersiroop door de saus roeren.
Eventueel op smaak brengen met een beetje chilipoeder.
Bloemkool afgieten en in en schaal doen.
Schenk er de helft van de saus over en serveer er de andere helft apart bij.