Bloemkool met knoflookmayonaise(voor- of bijgerecht voor 4 personen)

1 kleine bloemkool (circa 600 gram)
1 teentje knoflook
2 theelepels azijn
1 eetlepel
zwarte olijven
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels magere kwark
zout en versgemalen peper
paar sprietjes bieslook

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Kook ze in water met zout in 4 tot 5 minuten beetgaar.
Giet het af in een vergiet, laat de roosjes onder de koude kraan schrikken en goed uitlekken.
Roer de mayonaise, de kwark, de geperste knoflook, de azijn en wat zout en peper in een kom door elkaar.
Schep er de bloemkoolroosjes door en laat het afgedekt ongeveer 1 uur intrekken.
Doe de bloemkool in een ondiepe schaal.
Bestrooien met de olijven en met de grof geknipte bieslook.
Serveren met gebakken of gefrituurde aardappeltjes. .