Bloemkool met kerrie en spinazie (bijgerecht voor 4 personen)

2 theelepels sesamolie
1½ theelepel kerriepoeder
½ theelepel gemalen koriander
½ theelepel gemalen gember
2 prei in dunne ringen
½ dl water
100 gram spinazie
2 theelepels zwart mosterdzaad
½ theelepel kurkuma
¼ theelepel komijnzaad
1½ eetlepel citroensap
1 middelgrote bloemkool
20 gram kokos met 2½ l water               

Doe de sesamolie, het mosterdzaad en de rest van de specerijen in een grote koekenpan met een deksel.
Laat deze zachtjes fruiten totdat het mosterdzaad begint te spetteren.
Voeg de preiringen toe en laat dit 1 minuut meebakken.
Roer het kokosmengsel erdoor.
Laat hierna de bloemkoolroosjes in de afgesloten pan 7 minuten zachtjes doorkoken.
Voeg de spinazie en het citroensap toe en laat het geheel nog 3 minuten zachtjes doorkoken.

Heerlijk bij Indiase rijstgerecht, aardappeltjes etc.
Lekker met kant en klare vegetarische balletjes of zelfgemaakt van ei vermengd met paneermeel met een scheutje sojasaus of tamari en kruiden naar eigen smaak.
Daar rol je de balletjes van en bak ze in een pan.