Vegetarische feestmaal (3 – 4 personen)

1 struik bleekselderij
zout en peper
5 plakjes bladerdeeg
3 eieren
2 deciliter koffieroom of schenkroom
150 gram gorgonzola of magor

Maak de bleekselderij schoon, was de stengels,
snijd ze in smalle boogjes en laat ze in kokend water met zout in ongeveer 8 minuten gaar worden.
Laat intussen het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Rol het deeg op een met bloem bestoven ondergrond uit.
Bekleed een ingevette quichevorm – doorsnee 24 centimeter – met het deeg en prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
Verdeel de reepjes bleekselderij over de bodem en strooi er peper over.
Klop de eieren met de room en de kaas glad.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Schenk het mengsel over de bleekselderij en strijk het ook over de opstaande deegrand.
Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in 40 tot 50 minuten gaar.
De taart kan een dag eerder worden gemaakt, om vervolgens, afgedekt met folie, te worden opgewarmd.