Ovenschotel met bleekselderij

olie
flink bosje bieslook
1 bos bleekselderij
1 kg kruimige aardappelen
1 pakje witte saus
1 zakje gratinkaas
50 g baconplakjes
250 g (dikker gesneden) plakken achterham

Kook de aardappelen gaar. Haal de bleekselderijstelen los, was ze, snijd ze in drieën en kook ze in 5 min. beetgaar.
Bak de baconplakjes knapperig in 1 el olie, laat ze op keukenpapier uitlekken en verkruimel ze.
Bereid de witte saus volgens de beschrijving op het pak en knip de helft van de bieslook erboven af.
Verwarm de oven op 175°C.
Giet de aardappelen af, stamp ze tot puree en roer er de baconkruimels en de rest van de geknipte bieslook door.
Breng de puree op smaak met zout, peper uit de molen en nootmuskaat en schep die in een ingevette ovenschaal.
Wikkel steeds 3stukken selderij in een plak ham en leg ze naast elkaar op de puree.
Schenk de saus over de hamrolletjes en bestrooi met de kaas.
Bak de schotel in het midden van de oven in 30-35 min. goudbruin en gaar.