Bietenschotel (4 personen)

Oven: 200 graden  /  Bakken: ca. 40 minuten
4 rode bieten
2 uien
200 gr rode kool
50 gr havermout
100 gr magere kwark
1 ei - 100 gr geraspte oude kaas
2 tl ketjap (Manis
olie
peper, zout

Maak de bieten schoon en schil ze. Schil ook de uien.
Rasp de bieten, uien en kool grof.
Vet een platte vuurvaste schaal met olie in.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng alle bestanddelen door elkaar behalve een kwart van de kaas.
Doe het mengsel in de schaal en strijk het glad.
Strooi de rest van de kaas erover.
Laat het gerecht in ca. 40 minuten gaar worden.
Tips:Lekker met een gekookt aardappel in de schil of meergranen rijst.
Vervang in de lente de kool door 200 gr geschilde en geraspte komkommer en voeg wat verse bieslook toe.