Bietensalade

Voor de saus:
2-3 eetl. yoghurt
iets zout, peper
1 theel. mosterd
wat citroensap en een scheutje diksap

OF

4 eetl
olie
1 eetl
mosterd
1 t. knoflook uit de pers
1 theel
Worcestershiresaus
zout, peper
2 eetl. azijn.

Roer één van deze sauzen door:

  • 2-3 in blokjes gesneden of grof geraspte (gekookte) bieten, al of niet vermengd met 1 gesnipperde ui en een in blokjes gesneden appel.
  • 2-3 in blokjes gesneden (gekookte) bieten en 200 g zeer fijn gesneden andijvie. 
  • 2 in blokjes gesneden of gerapte (gekookte) bieten en ½ geraspte knolselderij.
  • 2 geraspte (gekookte) bieten, 1 in plakjes gesneden banaan, 1 in partjes verdeelde sinaasappel of mandarijn.