Gegratineerde bietjes

700 gr gekookte bietjes
50 gr boter
50 gr  volkorenmeel
4 ½ dl melk
150 gr geraspte kaas
peper en zout
2 el bieslook
50 gr gebroken walnoten
25 gr paneermeel
1 ½  tl karwijzaad
verse peterselie

Ontvel de bietjes, snij ze in blokjes en roerbak ze in de helft van de boter.
Smelt de rest van de boter in een schone pan, voeg het meel toe en laat even koken. Voeg de melk erbij, blijf roeren tot de saus begint te binden.
Voeg ¾  van de kaas toe, samen met peper, zout en bieslook.
Schep de roergebakken bietjes en de walnoten door de kaassaus.
Doe het mengsel in een ovenvaste schaal. Bestrooi de bovenkant met kaas en paneermeel.
Zet de schaal even onder de grill.
Garneer de schotel met peterselie en karwijzaad. 
Serveren met rijst, bulgur of kasha (geroosterde boekweit).
In Rusland worden bietjes vaak met kasha opgediend.