Vooral meer naar achteren staat op een plek al veel onkruid. Daar graag beginnen.
Er wordt wat fanatieker geoogst dan normaal. Niet iedereen komt elke week oogsten. Maar nu, met de Corona-periode, komen er meer mensen oogsten. Mensen hebben meer tijd en willen er misschien ook graag even uit, lekker naar de tuin. Mede daardoor was de spinazie al snel op. Ik heb een tweede keer spinazie gezaaid. Die is dan voor diegene die de eerste keer niets gehad hebben. Door het koude weer groeien de groente wat langzamer dan normaal. Daarom zijn de ingeplande radijsjes en nieuwe raapstelen nog niet helemaal zover. En voor de snijbiet en tuinmelde moeten we ook wat geduld hebben. Deze week peterselie en snijselderij erbij.
Te oogsten
Bosuitje: Staat in de kleine tunnelkas. Oogsten door laag bij de grond beet te pakken en uit de grond te trekken. 3 per volwassene.Krulpeterselie: Staat op rechtergedeelte. Achter de snijbiet. Links van de raapstelen. Oogsten door te snijden. Een bosje per volwassene.
Snijselderij: Staat op rechtergedeelte. Achter de snijbiet. Links van de raapstelen. Oogsten door te snijden. Een bosje per volwassene.
Voor de liefhebber
Raapstelen: Staan rechts op de tuin. Achter de tuinmelde. Worden al wat vezeliger. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Vooraan beginnen met oogsten. Een bosje per volwassene.Rucola: Staat achter de raapstelen. Worden al wat vezeliger. Oogsten door met de hand een bosje met wortels en al uit de grond te trekken. Een bosje per volwassene.
Kropsla: Lollo rosso. Staat in de kleine tunnelkas. Oogsten door met een mesje (laag genoeg!) onderdoor te snijden. 1 per volwassene. Bijna op. Zolang de voorraad strekt
Jan-Jaap Scholten