2018 04 19 tunnelkasEr is weer veel gebeurd op de tuin. De uitjes zijn weer geplant en het plastic is weer over de tunnelkasbogen getrokken.

We waren afgelopen zaterdag met een groepje van ongeveer 14. Binnen een uur waren de uitjes geplant en konden we aan de koffie. Van Gerry kreeg ik een mooi zakmes en de groep heeft voor me gezongen omdat ik jarig was. Dat was een leuk begin van mijn verjaardag! Daarna hebben we met vereende krachten het grote stuk plastic over de bogen getrokken. Erg fijn! Inmiddels is het plastic overal met spanbanden vastgemaakt en aan de uiteinden van de kas ingegraven. En de schuifdeur van de kas hangt ook weer.

Eerder die week hebben we het gronddoek weer over de jonge aardbeienplantjes gelegd en de plantjes weer door de gaatjes getrokken. Het grond doek was namelijk tijdens afgelopen storm los gewaaid. Het is wel weer even wennen met dit warme zomerse weer. De in de kas geplante sla groeit als kool. Het onkruid op de akker begint overal op te komen. Nu met de hoge temperatuur en de zon ideaal om te bestrijden. Dus ik laat het hierbij en ga aan het onkruid.

Te oogsten

Bieslook: Staat op de kruidentuin. Bosje bij de grond afsnijden.


Jan-Jaap Scholten