De eerste groente van dit jaar kan geoogst worden! Door het warme weer is de spinazie hard gegaan. Hij is nu op zijn mooist. De raapstelen zijn nog aan de kleine kant, maar laten we daar ook maar mee beginnen. Bosuitjes en radijs zijn onderweg.

Diegene die een e-mail hebben ontvangen over abonnementsgeld betalen, maar dat nog niet gedaan hebben en wel willen gaan oogsten. Graag eerst even het geld overmaken aub.

Begin deze maand hebben we met een groep van ongeveer 10 personen de plantuitjes in de grond gestopt. Toen ik na 2 dagen weer op de tuin kwam, hadden, lagen er her en der allemaal uitjes uit de grond getrokken! Waarschijnlijk hadden kraaien dat gedaan. Na een uurtje uitjes terug in de grond stoppen was het weer voor mekaar. Daarna heb ik gaasdoek over de uitjes gelegd. De uitjes lopen al mooi uit.

Monique Stillebroer heeft een persbericht over het uitjes planten geschreven. Het is geplaatst in deventercentraal.nl. Dit is de link:

http://www.deventercentraal.nl/article.php?action=showarticle&id=20109

 

Te oogsten

Spinazie: Staat helemaal links op het land.Oogsten door het plantje vast te pakken en met de andere hand net onder de grond de wortels door te snijden. Ongeveer 250 gram per volwassene.

Raapstelen: Staat achter de spinazie. De raapstelen oogst je door ze onderaan vast te pakken en met de wortels uit de grond te trekken. Hoeveelheid: 1 bosje per volwassene.


Veel plezier met de oogst. En mocht je nog vragen hebben, dan beantwoord ik die graag.


Met vriendelijke groet, Jan-Jaap Scholten