Ovenschotel van bataat met appel (voor 4 personen)

6 bataten
2 appels
40 gr. boter
2 el. suiker
4 el. gehakte cashewnoten
zout
½ tl. gemalen foelie.

Kook de geboende bataten in ruim kookwater op een zacht vuur ca. 112 minuten.
Spoel ze daarna direct onder koud stromend water, pel ze en snij ze overlangs in plakken van   +/- 2 cm. dik.
Snij de geschilde appels in plakken van +/- 2 cm. en verwijder het klokhuis met de appelboor.
Verwarm de oven voor op 200 C en vet een ovenschotel in.
Leg om en om een plak bataat en een plak appel in de schotel.
Bestrooien met wat suiker en de gehakte noten.
Smelt de rest van de boter en roer er van het vuur af zout en foelie door.
Schenk dit mengsel over de schotel uit.
Plaats deze in het midden van de oven en laat de ovenschotel in ongeveer 20 minuten gaar worden.