Krulandijviesla

Mooi op tafel: een hele krop andijvie!
1 krop krulandijvie
1 sinaasappel, geschild en aan stukjes
1 bakje cottage cheese
5 sprieten bieslook
4 eetl. mayonaise
4 eetl sinaasappelsap
4 augurken, gesnipperd
kappertjes, groene en/of zwarte olijven

Andijviekrop wassen en omgekeerd in een vergiet laten uitlekken, stronk afsnijden en andijvie als krop in een schaal leggen. Dressing 1: cottage cheese, sinaasappel en bieslook door elkaar scheppen.
Dressing 2: mayonaise, sinaasappelsap en augurksnippers door elkaar scheppen. Dressings en kappertjes en/of olijven in aparte schaaltjes presenteren.
De salade naar eigen smaak op het bord samenstellen en aanmaken.
Variatietip: cottage cheese vervangen door blokjes feta.
Overgebleven andijvie kan in een van de andere recepten worden verwerkt. Een lekker recept met asperges.