Vegetarische Lasagneschotel met andijvie (hoofdgerecht voor 4 personen)

8-12 voorgekookte lasagnevellen
3 theelepels Italiaanse kruiden
150 gram geraspte oude kaas
100 gram verse roomkaas
2 eetlepels sesamzaad
3 dl gezeefde tomaten
2 eetlepels olijfolie
peper, zout
800 gram andijvie
½ bak champignons
25 gram margarine
2 ½ dl melk
2 uien
tabasco
25 gram bloem
500 gram tomaten
2 teentjes knoflook

Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui glazig.
Pel de knoflook en pers hem hierboven uit.
Voeg de champignons toe en bak ze 3 minuten mee.
Roer 1 theelepel Italiaanse kruiden, de peper en het zout erdoor.
Snijd de tomaten in plakjes.
Roer in een kan de gezeefde tomaten en 2 theelepels Italiaanse kruiden door elkaar.
Pers hierboven het andere teentje knoflook uit.
In een pan 25 gram margarine verwarmen, de bloem erdoor roeren en scheutje voor scheutje de melk erdoor roeren.
Voeg de geraspte kaas en wat peper en tabasco toe.
Een derde deel van de  gebonden saus overgieten in een kom en de roomkaas erdoor roeren. Vet een grote ovenschaal in.
Was de andijvie, in reepjes snijden en op een matig vuur in water laten slinken.
Af en toe omscheppen en zout toevoegen. Laat de andijvie goed uitlekken.
Giet in de schaal de helft van de tomatensaus en leg hierop 2-3 lasagnevellen. Een derde van de andijvie hierover verdelen.
Het roomkaasmengsel uitspreiden, de helft van de tomaatplakjes erop leggen en hierop weer 2-3 lasagnevellen leggen.
Eerst het champignon-uimengsel verdelen en dan weer een derde deel van de andijvie.
Hierover weer 2-3 vellen en de rest van de andijvie en de tomatensaus.
Hierop de laatste lasagnevellen, de rest van de tomatenplakjes en afdekken met de kaassaus.
Sesamzaad erover strooien en in de voorverwarmde oven in 35 minuten goudbruin laten worden