Andijvie in roomsaus (bijgerecht voor 4 personen)

700 gram andijvie
¼ liter water
½ theelepel zout
4 eetlepels geraspte kaas
1 eetlepel paneermeel

voor de roomsaus:
15 gram boter
25 gram bloem
½ theelepel zout
versgemalen peper
2½ dl melk (op kamertemperatuur)

Maak de andijvie schoon, snijd de stronken overlangs door (in vieren), maar laat het voetje er aanzitten.
Breng het water met het zout aan de kook en kook hierin de andijvie 5-10 minuten voor.
Maak de saus met de ingrediënten.
Laat ze op een vergiet uitlekken en leg ze in een vuurvaste ovenschaal.
Giet de roomsaus erover en bestrooi het geheel met een mengsel van de geraspte kaas met het paneermeel.
Zet de schaal in de oven op het middelste rooster en gratineer de groente ongeveer 15 minuten bij 200°C.