Aardappelsoep met groente (voorgerecht voor 4 personen)

700 gram geschilde aardappelen
2 eetlepels boter
½ selderijknol
zout en versgemalen peper
4 kruidnagels
4 eetlepels gehakte peterselie
1 grote ui
2 flinke wortelen
2 stengels prei
2 laurierblaadjes
1 groot bouillontablet
125 ml slagroom

Snijd de aardappelen in kleine blokjes.
Snipper de ui en fruit deze in een koekenpan met de boter tot hij heel licht van kleur is.
Snijd de wortelen en de selderij in blokjes, de prei in ringen.
Was de groenten vooral niet te lang.
Laat ze even uitlekken. Voeg ze bij de uisnippers en laat ze onder geregeld omscheppen meebakken.
Doe alles over in een grote pan en voeg de aardappelblokjes en 1½ liter water toe.
Breng de soep aan de kook. Voeg het zout, de peper, laurierblaadjes, kruidnagels en het bouillontablet.
Laat de soep nog 30 minuten op een laag pitje doorkoken.
Als de soep goed gaar is, door een zeef wrijven.
Roer de peterselie door de room en roer dit door de soep.
Niet meer laten koken!