Over Koolraap

Koolraap behoort tot de familie van de kool.
Deze dikbuikige knol groeit, in tegenstelling tot andere koolsoorten, onder de grond.
De koolraap is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen kool en knolraap.
Koolraap wordt dan ook vaak verward met knolraap, maar het zijn twee verschillende plantenwortels.
Koolraap heeft een ruwe groengele schil en wordt altijd gekookt of gestoofd gegeten.
Het gele, geurige vlees heeft dan een zachte, zoetige en bijzonder aromatische smaak.
Koolraap doet het goed bij kaas en kaasgerechten, saucijzen, rookworst, ham en lamsvlees.
Het is net zoals diverse andere koolsoorten, rijk aan vitamine.

Gebruik koolraap als groente bij "donker"vlees (rund/lam/wild), liefst met mosterd of mierikswortel als smaak¬maker erbij.
Ook in een wortel/groenteschotel (koolraap, wortel, pastinaak, knolselder, aardappel) met zeer pittige worst erbij, is de groente heerlijk.